Kontakt

Majken Davids
Uddannelseskonsulent
tlf. 51 51 70 14

m.davids@rn.dk

503 unge deltog i 4 events og gav 844 spændende inputs til Regionsrådet og den nye regionale udviklingsstrategi. Én rapport giver dig overblikket over Nordpol18.

Nordpol18 - Unge satte kursen for Nordjylland

Regionsrådet inviterede alle Nordjyllands unge til debat om den nye regionale udviklingsstrategi.

Det er ikke kun 'de gamle', som skal bestemme. Derfor lagde eventen Nordpol18 vejen forbi Frederikshavn, Aalborg, Thisted og Aars i september 2018. Det blev til fire events, hvor i alt mere end 500 unge fra 18 forskellige skoler deltog og satte deres præg på udviklingen i Nordjylland i fremtiden.

De temaer, som blev sat til debat, kredsede om de unges liv og fremtidige karriere bl.a. uddannelse, arbejde, iværksætteri og bosætning samt kultur- og oplevelsestilbud, mobilitet, miljø og klima.

De unge var i godt selskab med medlemmer af Regionsrådet og fik på den måde regionalpolitik helt tæt på, og både de unge og politikerne fik masser af nye indtryk og ideer med hjem.

Brug Regionen i samfundsfag og bliv meget klogere på regionalpolitik med undervisningsmaterialet fra Nordpol18.

Se film fra Nordpol18

 

Ved de fire Nordpol18 events rundt omkring i Nordjylland blev der filmet og lavet interviews, som er samlet i denne stemningsfilm.

Zjakalen

 

Medvært ved Nordpol18 var Zjakalen, som er musiker, uddannet skuespiller, 2 meter høj og 100% bygget i Nordjylland. Zjakalen er bl.a. kendt for sit freelance arbejde for Mig og Aalborg.