Uddannelsespuljen støtter udviklingsprojekter, der underbygger uddannelsesplanens politiske fokusområder.
Regionsrådet har valgt fokusområder for ansøgninger til uddannelsespuljen for henholdsvis 2019 og 2020. Se mere under links i venstre side til 2019 samt i den opdaterede Uddannelsesplan 2019-2022.*
Det er desuden muligt at udvikle projekter, der fx arbejder med bæredygtig udvikling og FNs Verdensmål, herunder ”zero waste”. Her kan der tænkes virksomhedssamarbejde ind ift. konkrete cases til undervisningsbrug eller til at udvikle og styrke skolens grønne omstilling til glæde for skolens elever og ansatte. Ligeledes kan et fokus på STEM kompetencer være relevant ift. at imødekomme virksomhedernes efterspørgsel samt at fremme en bæredygtig udvikling, grøn omstilling og udvikling af samfundet. Mulighederne er mange, hvis man tænker lidt skævt og ud af boksen.
Vi opfordrer til, at alle relevante parter går sammen om at nå målene, eksempelvis i partnerskaber på tværs af institutioner og geografi. Ungdomsuddannelserne, FGU og VUC er de direkte ansøgningsberettigede institutioner, men folkeskoler, UU-centre, Studievalg, højskoler og videregående uddannelser kan med fordel deltage som partnere i udviklingsprojekterne.
Hvem kan søge Uddannelsespuljen?
Statsligt, selvejende uddannelsesinstitutioner, der udbyder følgende uddannelser, kan søge tilskud fra Uddannelsespuljen:
- Studentereksamen
- Højere forberedelseseksamen
- Højere handelseksamen
- Højere teknisk eksamen
- Grundforløbene i erhvervsuddannelserne
- Grunduddannelse til landmand
- De grundlæggende social- og sundhedsuddannelser
- FGU - forberedende grunduddannelse
- Almen voksenuddannelse
- Forberedende voksenundervisning
- Ordblindeundervisning for voksne
Er du i tvivl om, hvorvidt din institution kan søge uddannelsespuljen om midler, kan du sende en e-mail til uddannelsespuljen@rn.dk og få nærmere information.
*Der kan opstå problemer med at læse Uddannelsesplanen direkte i webbrowser. Vi anbefaler, at du gemmer filen lokalt og derefter åbner.