Paramedicinere har nu tjekket de første nordjyske borgere med symptomer på COVID-19

Sundhed, Sygehuse og Psykiatri

Regionens paramedicinere kører nu ud til borgere, hvor egen læge eller vagtlæge er i tvivl om en indlæggelse er nødvendig, når borgeren udviser symptomer for COVID-19.

Sikrer mindre belastning af hospitaler

Paramedicinere kører nu ud for at vurdere borgere i eget hjem med symptomer for COVID-19. Her laves en klinisk vurdering af borgeren og i samråd med læger på Aalborg Universitetshospital fastlægger paramedicineren, om der er behov for indlæggelse eller ej.

Allerede nu kan det ses, at de fleste borgere ikke kræver hospitalsbehandling. Således er der kørt ud til 29 borgere. 8 af borgerne er sendt til nærmere undersøgelse på hospitalet.

- Vi gør det her, fordi vi følger den nationale strategi for afdæmpning af konsekvenserne ved COVID-19. Hovedbudskabet er, at hvis du er syg, skal du blive hjemme. Hvis du bliver alvorligt syg, skal du kontakte egen læge eller vagtlæge, siger præhospital lægelig chef, Poul Anders Hansen.

Løsningen medvirker til, at det alene er de alvorligt syge, som kommer på hospitalet, og dermed belastes hospitalerne ikke unødigt.

Borgerne henvender sig som hidtil via egen læge eller lægevagten. Ved tvivlstilfælde beder lægen regionens AMK-vagtcentraler om at få en paramediciner kørt ud til den syge borger.

Der er tale om en ny arbejdsgang i regionen, som både skaber tryghed for borgerne og også for lægen, der ikke fysisk kan tilse den person, som ringer ind. Borgerne skal altså fortsat ringe til deres egen læge eller vagtlæge med afsæt i myndighedernes vejledninger.

Opdateret