Flere testbiler og personale køres til Nordjylland fra andre regioner

Sundhed, Sygehuse og Psykiatri

Region Nordjylland får nu hjælp fra andre regioner, da der ses et stigende og stort smittetal i størstedelen af de nordjyske kommuner. Samtidig er 18 af regionens podere blevet hjemsendt, da en enkelt poder har vist sig smittet med coronavirus. Tre lånte testbiler samt yderligere personale er på vej.

Testbiler fra Midtjylland og personale fra Sjælland   

Der er yderligere testkapacitet på vej til Nordjylland. Fra i dag mandag kommer der hjælp fra både Region Sjælland og Region Midtjylland, da en nordjysk poder er blevet konstateret smittet – og dette har resulteret i, at 18 andre podere – alle medicinstuderende – er blevet hjemsendt, og forbliver det indtil, der foreligger to negative prøvesvar. 

Samtidig ses et stigende og bekymrende smittetal i hele regionen.

- Vi oplever et meget stort pres for at lade sig teste. Det skyldes de bekymrende smittetal fordelt i hele regionen. Derfor er det utroligt godt, at andre regioner nu prioriterer nogle af deres testressourcer til Nordjylland, siger regionsrådsformand Ulla Astman (S).

Hun fortæller, at regionen konstant arbejder benhårdt på at øge testkapaciteten. Blandt andet blev der med under en dags varsel opsat et midlertidigt teststed i Aalborg Kongres og Kulturcenter, hvor der søndag blev testet 850 borgere. Derudover er fire dage med test i Dronninglund overstået – her er over 4000 borgere blevet testet. 

- Den meget store testaktivitet sammenholdt med at 18 podere nu er hjemsendt, gør at vi rækker hånden ud til andre regioner, og de på under halvanden time sørget for at sætte hurtigt ind hos os, så vi opmander midlertidigt med tre testbiler og 11 ekstra podere, siger Ulla Astman.  

Der er i den seneste tid blevet opjusteret kraftigt på den nordjyske testkapacitet, og regionen arbejder hele tiden på at optimere og maksimere testkapaciteten, så vi også kan være med til at stoppe smittekæder hurtigt og effektivt gennem test, opsporing og isolation. 

Aktuelt er der ved at blive oprettet endnu flere faste teststeder i hele regionen, så der kommer et nært og hurtigt testtilbud til alle nordjyder. Samtidig er der også allerede flere gange blevet opjusteret på antallet af mobile testenheder, som kører ud, hvor der er størst behov.

Yderligere informationer

Har du brug for coronarelaterede fotos, så har Region Nordjylland lagt billeder ud til frit brug mod kreditering i en billedbank.

Opdateret