Forskningsstrategier

Sundhedsforskning inden for Region Nordjylland er i kraftig vækst.

Mål for den nordjyske satsning på sundhedsforskningesområdet

Vi ønsker med en øget sundhedsforskning at bidrage til: 

  • At den giver øget sundhed til befolkningen, medvirker til mindre social ulighed, forbedrer behandlingstilbuddene og forbedrer ressourceanvendelsen. 
  • At den skaber en tæt forbindelse mellem videnskabeligt resultat og klinisk praksis, så resultaterne hurtigere omsættes i klinisk praksis. 
  • At den styrker anvendelse af sundhedsteknologiske løsninger for at fremme klinisk praksis og øget sundhedsinnovation.

Sundhedsforskningen i Region Nordjylland kan defineres som forskning inden for:

  • Biomedicinsk forskning (forståelse af de biologiske mekanismer der leder til sygdomme, fra molekyle, celle, organer, individ, population og samfund)
  • Klinisk patientnær forskning (forskning i sygdomsudredning,-behandling, rehabilitering, pleje og omsorg
  • Sundhedsfremme- og forebyggelsesforskning
  • Sundhedstjenesteforskning (befolkningens sundhed og sygelighed, sundhedsvæsnets organisering, effekt af sundhedstiltag)

Forskningsmiljøer

Aalborg Universitetshospital er omdrejningspunktet i det nordjyske sundhedsvæsen, hvor det er centralt at styrke de højtspecialiserede funktioner, samt fremme forbindelserne mellem udviklingen af stærke forskningsmiljøer på universitetsafdelingerne med klinikkerne og begyndende forskningsmiljøer på de regionale sygehusafdelinger.

I samarbejde med Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet er der oprettet Klinisk Institut, hvor alle de kliniske professorer, lektorer samt et stort antal ph.d.-studerende er ansatte. Klinisk Institut har blandt til opgave at bidrage til at styrke den fælles sundhedsvidenskabelige forskningsindsats på vores universitetshospitalet og vores sygehuse.

Center for Klinisk Forskning på Regionshospital Nordjylland har et stærkt samarbejde med Aalborg Universitet og har skabt rammerne om et forskningsmiljø i vækst på sygehuset.